Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01 11:20 - Детски футбол
Автор: s44 Категория: Спорт   
Прочетен: 6555 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.01 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Вчера прочетох статия как новите собственици на "Берое" искат да закрият ДЮШ на клуба, защото не виждали полза от нея. Всеки път като прочета нещо такова се чудя дали вече съм видял всичко и всеки път се изненадвам неприятно.
  Не съм от Стара Загора и не съм фен на "Берое", но съм фен на бг футбол. Това е нова глупост с огромни размери, причините са няколко:
✓ Първо - футболистите не се раждат, те се създават.
✓ Второ - само наистина богатите клубове могат да си позволят да купуват постоянно футболисти, но дори тези клубове дават шанс на свои юноши.
✓ Трето - новите собственици на "Берое" не са българи. Те са анонимници със съмнителен подход към футболната игра и с крайно неуважение към голям за България клуб и град с история в този спорт. 
✓ Четвърто - мечтая за време в което пълни 90 минути ще играят двама юноши във всеки клуб. Каква е ползата? При 16 клуба в първенството, това прави 32 български момчета да играят всяка седмица професионален футбол. Има ли проблем? Треньорите няма да се оплакват, че са загубили мач заради двамата младоци, защото и от другата страна ги има. Въвежда се правило за двама задължително и бонус за всеки следващ, който играе 90 минути. БФС определя скромна сума за поощрение и хоп, чудото е възможно. Правят нещо подобно в Австрия, те явно са страшни балъци.
✓ Пето - как точно се случва чуждестранни собственици да закупят български клубове? Всички гледате Висша лига. Знаете там какви хора искат да си купят клуб. По-лесно ще си купят държава в източна Европа, отколкото клуб в Англия. Футболната асоциация провежда такова разследване, че могат да завидят от нашата ДС.
    В заключение, наистина ми омръзна да виждам подобни срамни неща да се случват в България. Смешен човек идва и започва да се подиграва с цял град от самото начало. Някак си тихомълком пристигнаха един автобус аржентинци и нищо не играха цяла есен. Сега чакаме друг автобус, но за всеки случай дай да закрием и школата. Направо нямам думи...



Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: s44
Категория: Спорт
Прочетен: 101158
Постинги: 145
Коментари: 8
Гласове: 27
Архив