Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2016 18:30 - Чужденците в Първа лига
Автор: s44 Категория: Спорт   
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове:
0



В Монтана картотекираха новото френско попълнение - Бамба за мача с ЦСКА. Никога не съм го чул този Бамба , но от сега ми е ясно колко може. Наистина ли българските специалисти смятат , че няма живи родни играчи,  които ще се справят минимум на същото равнище. По-малките заплати за бг футболистите са даденост,  не ги коментирам. Ще ви разкрия част от международните звезди в Първа лига , вие си правете изводи...
Започнах с Монтана. Чули ли се за Жозиас Бако ? Защитник от Бразилия. Мачове - нула! А Фернандо да Силва и Данило Бала ? Първия има шест мача и нула гола , втория- два мача и един гол. Т.е. двамата бразилци имат по-малко к.п.д. от Стивън Петков , който е набор "95 и има осем мача и два гола.

В Локо Горна Оряховица вече силно залагат на чужденци. Някой знае ли кой точно е Юлис Ндонг ? Полузащитник от Габон (?!) С нула мача в Първа лига.

Във Верея залагат на Кристофър Мафумби ?! Световно неизвестен вратар от Конго. Мачове-нула. Друго потресаващо име е на халфа Осман Балде от Гвинея. Мачовете , разбира се , са нула!

Дори в Славия има такива"звезди". Белите разчитат на 80% юноши , но това не пречи заплата да взема руснакът Никита Сергеев. Мачовете...нула

В Локо Пловдив има добри чужденци. Това не пречи обаче , място сред заплатите да намерят Стефан Йефтоски от великата мАКЕДОНСКА (с малка буква разбира се ) империя с нула мача и Аймен Суда ( нападател ) от Тунис с два мача и нула гола.

В Дунав имат големи надежди за Нуридин Давронов. Халф от Таджикистан,  който едва ли ще се помни лятото. Все пак има три мача и нула гола.

Най-безполезните и скъпи чужденци (според мен) са двама. Не коментирам ЦСКА-там е трагично. Перуанецът Хеан Деса от Левски е супер зле и освен със скандални интервюта и контузия след контузия , друго няма да остави в България. Друг пример е Милан Борян от Лудогорец. Сърбинът-канадец е твърда резерва и играе само когато Владо Стоянов се поумори. Не е трагично слаб вратар , но за втори вратар с максимум десет мача на година , спокойно има родни вратари да седят на пейката.

В заключение ще кажа следното: няма как да минем буз чужденци. Меси и Роналдо са пример. Но когато са пълна трагедия и е ясно ,че няма да играят , тогава каква е причината? Как да има хора по стадионите, след като играчите не знаят историята на клубовете.  Вие знаете ли историята на осемнадесетия клуб в класирането на Габон? В крайна сметка, кой е виновен ? Който яде баницата или който я дава ??



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: s44
Категория: Спорт
Прочетен: 99630
Постинги: 145
Коментари: 8
Гласове: 27
Архив